Szamár. Milyen fasza már!

Rolandante

9 dolog, amit ajánlok a régi blogomról

2017. február 15. - Rolandante

Az Emberek ruhában egy ironikus humorú blog volt, szórványosan tartalommal is ellátva, még jóval a szamarazás előtti időkből. Van rajta vagy negyvenvalahány bejegyzés, nagyobbrészt tőlem (özv. Mohácsy Károlynétól), de két kollégám (Dr.Rossz és Dr.Grün) is alkotott oda párat. Mindet a jobbítási vágy szülte, de ügyeltünk arra is, hogy aki szereti saját gyengeségeit másba projektálni, aztán megsértődni, annak ez maradéktalanul sikerülhessen. Szerintem provokálni ér, sőt, hasznos. Sőt, kell.

Ajánlok kilenc tételt, saját kedvenceimet  szubjektív jósági sorrendben. Katt a címekre! ;)

blogskin2.jpg

EMBEREK RUHÁBAN – Mert a király meztelen

 

  1. A Kilencdolog blog

Már Pitagorasz is a 10-es számot istenítette, mint a tökéletesség matematikai megnyilvánulását. Kézenfekvő az ajánlást annak indoklásával kezdenem, hogy én miért fogok mégis mindig 9-es listákat összeállítani, például 10-es listák helyett.

 

  1. Biblia-ajánló

Kedvenc bestsellerem. Több szempontból is érdemes fellapozni, itt megemlítek ezek közül néhányat. Ezek után garantáltan kedved fog támadni hozzá neked is! (A könyvajánló egy mondata ráadásul valamennyire még a jövőmet is előrevetítette, teljesen szándékolatlanul: "A Biblia szívből ajánlható minden könyvbarátnak nemre, korra vallásra való tekintet nélkül, lélekmelengető olvasmányként esős délutánokra, utazásokhoz gyalog, szamárháton vagy a szeretet szárnyán...")

 

  1. A Hooligans zenekar elhelyezése a világ folyásában

Nagyon utálom az átverést. Ha tenyérbemászó, pénzhajhász transzvesztiták azt hazudják, hogy rockzenét játszanak, akkor a bennem élő ősrocker kötelességének érzi, hogy szóljon: ezek pöcsök.

 

  1. A Moszkva tér példázat

A hatodik legkirályabb poszt egy szeretett példabeszéd rebootja kedvenc filozófusomtól, Schopenhauertől Jézustól.

 

  1. Vers mindenkinek: Altató

Írtam életemben összesen vagy 7 rossz verset erre a blogra, általában alkalmakra. Nehéz is őket összemérni, nagyon különbözőek. Altatókölteményem pont nem alkalmi, viszont mindeddig a legutóbbi, úgyhogy mondjuk ezt ajánlom.

 

  1. Vatikáni állásajánlat

Lemondott Benedek pápa. Helyére jelentkezőket várt a Vatikán, de nem bírtak megfogalmazni egy valamirevaló álláshirdetést, úgyhogy feladtam helyettük én. Valahogy működhetett, mert az új pápa teljesen jó lett.

 

  1. Őszödiéta

Ki ne felejtette volna már el Gyurcsány Ferenc éhségsztrájkját az országház előtt. Szerintem volt mit ennie közben – a két fent említett cimbivel közösen ezt a menüt állítottuk össze számára.

 

  1. A szegénylegény és a péklapát

A 2014-es országgyűlési választásokra egy mese formájában foglaltam össze benyomásaimat a(z akkori) politikai színtérről. Félelmetesen polkorrekt; ellenjavallott BÁRMELY politikai szekta hívei számára. A rövidített változatából született egy tök jó videó, amit már láttak vagy 160 ezren, de hozzám azért a hosszabb, írott verzió áll közelebb.

 

  1. Kőműves Kelemenanna

Rövidke szín-főművem. Nagyon mély személyes tapasztalatok húzódnak mögötte. Szerves részét képezi a hozzá tartozó elemzés is. Ha csak egyetlen dolgot olvasol el ma az interneten, akkor… akkor az legyen valamelyik előző bejegyzés a Rolandante blogról, de azért Kőműves Kelemenanna is elég jó döntés.

:)

blogskin_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rolandante.blog.hu/api/trackback/id/tr9212262062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása